Ši svetainė turi ribotą jūsų naršyklės palaikymą. Rekomenduojame pereiti prie Edge, Chrome, Safari arba Firefox.

FINALINIS IŠPARDAVIMAS IKI -70%

Tinkama drabužio priežiūra – raktas į ilgaamžiškumą

Drabužio ilgaamžiškumą lemia ne tik audinio ir pasiuvimo kokybė, bet ir kasdienė jo priežiūra. Tinkama rūbų priežiūra padeda užtikrinti ilgesnį jo dėvėjimo laiką bent 2-3 kartus.

Norime su jumis pasidalinti 6 patarimais, kuriuos lengvai pritaikysite prižiūrint drabužius ir paversite tai maloniu įpročiu:

1. Skalbti tik tuomet, kai ištikrųjų reikia. Dažnas drabužių skalbimas ne tik eikvoja gamtos išteklius, bet ir kenkia drabužių išvaizdai - verčia juos dėvėtis ir blukti. Rečiau skalbti rekomenduojama megztinius, kelnes ir sijonus. Džinsus reikėtų skalbti dar rečiau – po 10-12 dėvėjimų. Visus drabužius rekomenduojama skalbti išverstus vidine puse į išorę bei užtrauktais užtrauktukais.

Atšviežinti drabužių kvapą galima juos porai valandų palikus kabėti gryname ore arba naudojant būtent tam skirtus purškiklius.

2. Tinkamas drabužių paruošimas skalbimui. Būtinai atkreipkite dėmesį į gamintojų priežiūros etiketėse pateiktas rekomendacijas ir pagal jas pasirinkite tinkamą skalbimo funkciją. Ne ką mažiau svarbus yra ir skalbimo priemonių parinkimas. Pavyzdžiui, audiniai su elastanu ir impregnuoti lauko drabužiai turėtų būti skalbiami be minkštiklio, nes jis kenkia tokio tipo medžiagai. Drabužis su elastanu pamažu praranda tamprumą, o iš impregnuotų lauko drabužių, minkštiklis ilgainiui „išplauna“ impregnantą, tad nuo drėgmės ar vėjo apsauganti striukė nebeatlieka šios funkcijos.

3. Kantrus drabužių džiovinimas. Geriausias būdas drabužių džiovinimui – grynas oras arba bent jau džiovinimas kambaryje ant džiovyklės. Žinoma, tai reikalauja daugiau laiko ir vietos, tačiau tokiu būdu drabužiai bus mažiau pažeidžiami ir nereikalaus papildomų išteklių, kitaip nei elektrinė džiovyklė. Svarbu drabužiams leisti visiškai išdžiūti, tad natūralus džiovinimas puikiai ugdo kantrybę. :)

4. Drabužių lyginimas. Rekomenduojama drabužius lyginti gariniu lygintuvu. Jis gerokai pranašesnis už mums įprastą lygintuvą, nes yra švelnesnis audiniui, ypač delikatiems audiniams kaip šilkas.

Taip pat galite ant pakabos pakabintą drabužį palikti vonioje – drėgmė padės išsilyginti natūraliai. Ši gudrybė ypač praverčia keliaujant!

5. Tinkamas drabužių laikymas. Pagrindiniai būdai, kaip tinkamai laikyti drabužius – ant medinės/pūkeliu dengtos pakabos arba sulankstytus spintoje. Kad drabužiai mažiau deformuotųsi, spintoje reikėtų jiems palikti erdvės, jų nesuspausti, lankstyti per siūles. Megztinius ir marškinėlius rekomenduojama laikyti sulankstytus spintoje – taip jie neišsitampys.

6. Drabužių prikėlimas antram gyvenimui. Ištrūkus švarko sagai, prairus kelnių siūlei ar apsivėlus megztiniui – jų neišmesti, o sutvarkyti. Šiuos defektus nesunku pataisyti namų sąlygomis arba patikėti šiuos darbus siuvėjams. Sutvarkius drabužį ne tik pratęsite jo dėvėjimo laiką, bet ir sutaupysite.

Tikimės, kad šie patarimai prisidės prie jūsų drabužių spintos ilgaamžiškumo.

Apsilankykite mūsų parduotuvėse, kur jus mielai apie drabužių priežiūrą pakonsultuos ow studios komanda.

 

Prekių krepšelis

NEMOKAMAS siuntimas užsakymams nuo 50 Eur Nemokamas pristatymas visoje Lietuvoje

Visas turimas kiekis jau jūsų prekių krepšelyje

Jūsų prekių krepšelis tuščias